Salát z červené a cukrové řepy
Suroviny
- 10 g Kmín celý
 - 150 g Červená řepa
 - 100 g Řepa žlutá
 - 100 g Šunka parmská
 - 200 g Mozzarella
 - 100 g Salát ledový
 - 20 g Kopr čerstvý
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 1 dl Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 1 polévková lžíce Ocet malinový
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 135 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 172.5 mg
 - Vláknina 3078.3 mg
 - Vitamín A 3078.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou a cukrovou řepu omyjeme a dáme vařit do hrnce a vodou, octem a kmínem. Vaříme přibližně 40 minut. Uvařené a vychladlé řepy oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Na připravené talíře položíme 1 list salátu, na něj 2 kolečka červené a 2 kolečka bílé řepy, 2 tenké plátky šunky, přiložíme na tenké plátky nakrájený sýr, zalijeme zálivkou, posypeme drobně nasekaným koprem a servírujeme.
 - 
                                2
Zálivka: olej vylijeme do mísy, přidáme ocet, cukr, podle chuti pepř a dobře rozšleháme.