Salát z červeného zelí s olejovou zálivkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí hlávkové červené
  • 50 ml Ocet vinný
  • 150 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 244.6 mg
  • Vláknina 4239.8 mg
  • Vitamín A 4239.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávku zelí zbavíme oschlých listů, omyjeme a rozkrojíme napůl. Zelí nakrájíme na slabší proužky nebo nakrouháme. Vložíme do větší mísy a zalijeme zálivkou.

  • 2

    Smícháme olej s octem, osolíme, opepříme a před podáváním necháme v chladničce uležet několik hodin.

  • 3

    Podáváme k pečeným masům.

Komentáře k receptu