Z červené řepy boršč

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 300 g Červená řepa
  • 250 g Smetana jihočeská zakysaná15%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1423 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 13.5 mg
  • Draslík 659.2 mg
  • Vláknina 10102.5 mg
  • Vitamín A 10102.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo a na něm dozlatova osmažíme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, posypeme moukou, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Červenou řepu očistíme, omyjeme, nakrájíme na malé kostky a vmícháme do vařící se polévky, kam ještě přisypeme nasekanou petrželovou nať a necháme vařit. Uvařenou polévku rozmixujeme, podle chuti osolíme, opepříme promícháme a teplou porcujeme na talíře. Na každý talíř do středu položíme 1 lžíci zakysané smetany.

Komentáře k receptu