Buchtičky z Parker house

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 560 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Droždí
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 42.4 mg
  • Draslík 41.6 mg
  • Vláknina 72 mg
  • Vitamín A 72 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké mísy nasypeme droždí, přilijeme 100 ml mléka. Necháme pět minut rozpouštět, poté zamícháme. Přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, 60 g másla a rozšlehané vejce, vše dukladně promícháme, přidáme mouku se solí a opět důkladně mícháme.

  • 2

    Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Mělo by vzniknout pevné a zároveń suché těsto. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme utěrkou, uložíme na teplé místo, kde necháme těsto hodinu a půl kynout.

  • 3

    Poté ho rozdělíme na dva kusy, každý vyválíme na dva obdélníky o velikosti 20 x 40 centimetrů, následně každý obdélník rozřízneme na 4 díly, takže nám vzniknou pruhy o šířce pěti centimetrů. Buchtičky nyní potřeme rozehřátým máslem a zprohýbáme tak, že bude těsto vypadat jako harmonika.

  • 4

    Teď už jen přeneseme na olejem vymazaný plech a 15 minut pečeme v troubě (při teplotě 220 stupňů). Před podáváním pocukrujeme.

Komentáře k receptu