Koprový chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 305 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 56.3 mg
 - Draslík 185.3 mg
 - Vláknina 1676.8 mg
 - Vitamín A 1676.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velké mísy nasypeme droždí, zalijeme ho vodou. Necháme pět minut rozpouštět, poté zamícháme, přidáme mouku a sůl. Zamícháme, přidáme kopr, žervé, cibuli, máslo, vejce a všechno zamícháme v jedno těsto.
 - 
                                2
Těsto následně vyklopíme na pomoučněný stůl a minimálně pět minut hněteme. Vrátíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu a půl kynout.
 - 
                                3
Vymažeme formu na chléb, přesuneme do ní těsto. Zakryjeme utěrkou, počkáme půl hodiny na dokynutí. Pak stačí nechat péct 45 minut v troubě při teplotě 180 stupňů.