Kibbeh s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Bulgur
  • 16.66 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 318.7 mg
  • Vláknina 24825.8 mg
  • Vitamín A 24825.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme bulgur, zalijeme ho vroucí vodou, necháme asi 20 minut změknout. Cukety omyjeme, očistíme a nahrubo nakrájíme. Česnek oloupeme, chilli papričku očistíme a zbavíme semen, nahrubo rozsekáme.

  • 2

    Bulgur scedíme, necháme okapat, vložíme do velké mísy.

  • 3

    Do další mísy vložíme všechnu zeleninu, rozmixujeme ji na pyré. Rozmixovanou hmotu přendáme do velké mísy k bulguru, přidáme škrob, trochu vody, na jemno nakrájenou červenou cibuli, na jemno nasekanou pažitku, sůl, pepř. Rukama těsto důkladně propracujeme, poté z něj tvoříme kuličky.

  • 4

    Na pánvi rozpálíme olej a bulgurové kuličky smažíme do zlatova. Osmažené kuličky servírujeme na připravené talíře a zdobíme na jemno sekaným koriandrem.

Komentáře k receptu