Dršťková polévka s párkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 230 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mrkev kořen
  • 100 g Párky jemné
  • 20 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 5 g Majoránka
  • 500 g Dršťky syrové
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Petržel kořen
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 1800 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1398 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 109.7 mg
  • Draslík 206.1 mg
  • Vláknina 4106.7 mg
  • Vitamín A 4106.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dršťky důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, potřeme solí, znovu propereme a vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Povaříme 20 minut, vodu slijeme, nalijeme na dršťky čerstvou a znovu přivedeme k varu, osolíme a vaříme nejméně dvě a půl hodiny.

  • 2

    Mezitím připravíme zeleninu. Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme a v pánvi na trošce oleje všechnu zeleninu trochu orestujeme. Z másla a mouky připravíme v hrnci středně hnědou jíšku, přisypeme mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem z drštěk, přidáme orestovanou zeleninu, osolíme a opepříme.

  • 3

    Uvařené dršťky nakrájíme na nudličky, párek na kolečka, vložíme do polévky, přisypeme majoránku a dovaříme.

Komentáře k receptu