Rajčata dušená s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 502.7 mg
  • Draslík 1027.6 mg
  • Vláknina 9800 mg
  • Vitamín A 9800 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.6 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Podusíme ji na másle, až zesklovatí.

  • 2

    Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kolečka, osolíme a na mírném ohni dusíme.

  • 3

    Když vysmahne šťáva z rajčat, přilijeme osolená rozkvedlaná vejce smíchaná s nasekanou petrželovou natí. Necháme ztuhnout.

  • 4

    Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu