Dušená rajčata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Rajčata
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 31.8 mg
  • Draslík 612.7 mg
  • Vláknina 6210 mg
  • Vitamín A 6210 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V ohnivzdorném kastrolu na oleji dusíme omytá, rozpůlená rajčata, položená řeznou plochou dolů.

  • 2

    Po chvíli rajčata obrátíme, osolíme, posypeme nasekaným česnekem, petrželkou a krátce dopečeme.

  • 3

    Hotový pokrm pokapeme rozpuštěným máslem. Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu