Bylinková smetanová omáčka s ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Ředkvička
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 262.8 mg
  • Draslík 253.1 mg
  • Vláknina 2402.8 mg
  • Vitamín A 2402.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 194 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté ředkvičky jemně nastrouháme.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  • 3

    Smetanu smícháme s mlékem, přidáme nasekané bylinky a podle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme a necháme vychladit.

  • 4

    Ředkvičky rozdělíme do misek a přelijeme omáčkou. Každou porci doplníme uvařeným vejcem nakrájeným na dílky.

  • 5

    Podáváme jako studený předkrm.

Komentáře k receptu