Zeleninová polévka s kuřecími nudličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Kuřecí prsa
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 1000 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1137 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 344.9 mg
  • Vláknina 2705.8 mg
  • Vitamín A 2705.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce umícháme bílek, Solamyl a kari koření na hladkou kašičku. Obalíme v ní omyté, na nudličky nakrájené kuřecí maso a necháme asi 30 minut odležet.

  • 2

    Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, vsypeme do hrnce s vroucím vývarem a zvolna vaříme.

  • 3

    Na pánvi na rozpáleném oleji opečeme dozlatova obalené kuřecí nudličky a dbáme, aby se neslepily. Vyjmeme z pánve.

  • 4

    Do polévkové mísy urovnáme opečené kuřecí nudličky a zalijeme je vývarem s měkkou zeleninou.

  • 5

    Nakonec polévku podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu