Papriková smetanová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 732 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 15.2 mg
  • Draslík 538 mg
  • Vláknina 5939.8 mg
  • Vitamín A 5939.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Zelí nasekáme najemno.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, osmahneme cibuli, přidáme papriky a zelí a podusíme.

  • 3

    Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a asi 20min povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Vmícháme bílé víno a šlehačku a prohřejeme.

  • 4

    Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu