Pikantní hovězí kebab
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Tabasco
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Žemle tuková
 - 2 ks Feferony
 - 1 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Potočnice
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 165 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 77.5 mg
 - Draslík 538.1 mg
 - Vláknina 1505.6 mg
 - Vitamín A 1505.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli, česnek a feferony nadrobno rozsekáme, v míse smícháme s masem a kořením, osolíme. Žemle namočíme do vody, vymačkáme, přidáme do směsi.
 - 
                                2
Důkladně promísíme, vytvoříme kuličky nebo placičky a na rozpáleném oleji usmažíme do zlatova.