Lilky plněné hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Lilek
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 23.3 mg
  • Draslík 895.8 mg
  • Vláknina 20053.2 mg
  • Vitamín A 20053.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé lilky vložíme do vroucí vody, krátce povaříme. Poté je podélně rozpůlíme, vnitřky vydlabeme. Rajčata oloupeme, nakrájíme, cibuli, papriku a feferonku nasekáme. Smícháme s masem, přidáme koření, rajčata a osolíme. Tuto směs za stálého míchání přibližně 5 minut smažíme na rozpáleném oleji. Podlejeme a dusíme, až maso změkne.

  • 2

    Směsí naplníme půlky lilků a posypeme strouhankou. Dochutíme solí, pepřem a 10 minut zapečeme v rozehřáté troubě.

Komentáře k receptu