Vepřové kořeněné kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso libové
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 3 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 106.8 mg
  • Draslík 143.3 mg
  • Vláknina 2913.5 mg
  • Vitamín A 2913.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3180.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme, osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme utřený česnek, ocet, přilijeme citronovou šťávu a restujeme. Po chvíli vmícháme maso, necháme zezlátnout.

  • 2

    Ochutíme solí, kořením, vmícháme nasekanou feferonku, podlijeme a dusíme do měkka. Poté vložíme ještě na chvíli do vyhřáté trouby. Dle chuti můžeme dosladit cukrem.

Komentáře k receptu