Kořeněné mexické vepřové kotlety s ananasovou salsou s limetkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 419.9 mg
  • Vláknina 2228.8 mg
  • Vitamín A 2228.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kotlet nejprve odstraníme přebytečný tuk a zbývající tuk pomocí nůžek prostříháme.

  • 2

    Marinádu připravíme smícháním prolisovaného česneku, sušeného oregana, mletého kmínu, mletého koriandru, pepře, skořice, octa, pomerančové šťávy, medu a oleje. Maso v marinádě důkladně obalíme, zakryjeme a necháme 4hodiny v chladu odpočinout.

  • 3

    Poté grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 8-10min po každé straně. Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme s ananasovou salsou s limetkou.

Komentáře k receptu