Salát marocký

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Kuskus
  • 100 g Okurka salátová
  • 175 g Cizrna konzervovaná
  • 60 g Hrozinky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Pomeranče
  • 4 ks Salát hlávkový
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1.5 dl Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 547.3 mg
  • Vláknina 21842.3 mg
  • Vitamín A 21842.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nasypeme kuskus a zalijeme horkou vodou, necháme máčet 15 minut, poté promícháme. Přidáme do kuskusu pokrájené jarní cibulky, okurku, cizrnu, pokrájenou zelenou papriku, hrozinky, sůl, pepř a promícháme.

  • 2

    Do misky dáme jogurt, pomerančovou kůru, mátu a promícháme. Touto zálivkou přelijeme směs kuskusu a promícháme.

  • 3

    Oddělíme kůru a dužinu pomerančů, dužinu pokrájíme na dílky a odstraníme blány.

  • 4

    Talíře pokryjeme listy hlávkového salátu, směs kuskusu rozdělíme na salát a navrch dáme dílky pomerančů.

  • 5

    Podáváme.

Komentáře k receptu