Zelenobílý salát
Suroviny
- 25 g Ořechy vlašské
 - 125 g Sýr kozí
 - 150 g Roketa
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Fenyklová semínka
 - 2 ks Brambory
 - 2 ks Jablka
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 370 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 24.7 mg
 - Draslík 493.7 mg
 - Vláknina 8287 mg
 - Vitamín A 8287 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory ve slupce (nakrájené na plátky) vaříme v hrnci s vroucí vodou 15 minut. Poté je necháme okapat a odložíme stranou na vychladnutí.
 - 
                                2
Promícháme jablko pokrájené na kostky s citronovou šťávou, poté je vmícháme do vystydlých brambor. Přidáme nasekané vlašské ořechy, kostičky sýra a listy rokety, promícháme.
 - 
                                3
Ušleháme v misce olivový olej, červený vinný ocet, med a semínka fenyklu, touto zálivkou salát přelijeme.
 - 
                                4
Ihned podáváme.