Pórkovo-sýrový flamiche
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 40 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 129.8 mg
- Draslík 211.8 mg
- Vláknina 5220.6 mg
- Vitamín A 5220.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Těsto rozkrojíme na poloviny a rozválíme na obdélníky o velikosti plechu. 1 plát přeneseme na plech a druhý zabalíme do fólie. Obojí uložíme do chladničky. 
- 
                                2V kastrole rozpustíme máslo, přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a zvolna dusíme za občasného míchání asi 15 minut. 
- 
                                3V míse smícháme krémový sýr se smetanou, nasekanou pažitkou, nastrouhaným parmezánem, špetkou muškátu a pepře. Směs vmícháme do prochladlého pórku. 
- 
                                4Plát těsta na plechu potřeme připravenou náplní a ponecháme 2cm široký okraj, který potřeme částí rozšlehaného žloutku. Náplň přiklopíme druhým plátem, okraje přitiskneme a povrch potřeme zbylým žloutkem. Těsto několikrát propíchneme vidličkou a nožem na něm vytvoříme zářezy ve tvaru mřížky. 
- 
                                5Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 25-30 minut. 
- 
                                6Po vyjmutí z trouby necháme flamiche 10 minut odpočinout a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        