Vepřový cibuláč s vejci
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
 - 500 g Vepřové maso libové
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 kávová lžička Kardamom
 - 2 kávová lžička Kardamom
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Hřebíček
 - 2 kávová lžička Garam masala
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Skořice celá
 - 4 kávová lžička Koriandr celý
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 kg Cibule
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 492.8 mg
 - Draslík 827.2 mg
 - Vláknina 12708.2 mg
 - Vitamín A 12708.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3202.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso rozkrájíme na nudličky. Třetinu cibule nakrájíme a na rozpáleném másle orestujeme.
 - 
                                2
Ostatní cibuli pokrájíme na kolečka, přidáme k osmažené cibulce, vmícháme maso, koření a osolíme. Dusíme, mezitím průběžně podléváme. Když je maso téměř měkké, přilijeme ocet, přidáme utřený česnek a dodusíme. Na povrch rozklepneme vejce, ochutíme solí a pod pokličkou necháme srazit.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.