Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 20 g Zázvor celý
  • 30 g Máta
  • 250 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.09 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí kotlety
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 141.3 mg
  • Draslík 606.6 mg
  • Vláknina 346.8 mg
  • Vitamín A 346.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kotlety umyjeme, nakrájíme na střední plátky, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Pánev pokapeme olejem, vložíme kotlety a z obou stran je opečeme. Poté přidáme máslo, posypeme maso strouhaným zázvorem, pánev vložíme do horké trouby a dopečeme do měkka přibližně 10 minut.

  • 2

    Omáčka: do mísy vlijeme jogurt, nasekanou mátu, rozsekanou chilli papričku bez semínek, prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, dobře metličkou rozšleháme, podle chuti přisypeme sůl, pepř a promícháme.

  • 3

    Pečené kotlety vyndáme z trouby, porcujeme na talíře a přilijeme připravenou mátovou omáčku.

Komentáře k receptu