Tvarohové šátečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 250 g Tvaroh jihočeský polotučný
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 3 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 127.6 mg
  • Draslík 43.6 mg
  • Vláknina 2713.3 mg
  • Vitamín A 2713.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polotučný tvaroh prošleháme se žloutkem, propláchnutými hrozinkami a vanilkovým cukrem.

  • 2

    Doprostřed každého čtverečku o velikosti 5x5 cm nakrájeného z listového těsta dáme lžičku náplně, okraje potřeme vejcem. Čtverečky přeložíme, okraje k sobě dobře přitiskneme. Troubu vyhřejeme na 200 °C, vložíme do ní plech s pečícím papírem a narovnanými šátečky a pečeme dozlatova asi 25 minut.

  • 3

    Po upečení pocukrujeme. Podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu