Pikantní závitky
Suroviny
- 400 g Vepřová kýta
 - 150 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 5 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Koření Gyros
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Jablka
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 plátek Anglická slanina
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 166 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 110.2 mg
 - Draslík 670.2 mg
 - Vláknina 6474.7 mg
 - Vitamín A 6474.7 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí maso nakrájené na plátky. Na plátek dáme čtvrtku jablka obalenou slaninou. Zabalíme a párátky upevníme. Okořeníme a opečeme.
 - 
                                2
Přidáme nakrájenou cibuli a jablka. Osmahneme, podlijeme a vaříme s bobkovým listem, hořčicí a paprikou.
 - 
                                3
Osladíme a zahustíme smetanou a moukou.