Salát zelný s ořechy a mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Ořechy Kešu
  • 0.5 kávová lžička Mák mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 0.25 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.35 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 401.3 mg
  • Vláknina 11227.8 mg
  • Vitamín A 11227.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouhanou mrkev smícháme v míse na salát s pokrájenou cibulí, nasekaným celerem a zelím. Přidáme nasekanou petrželku, sůl a pepř.

  • 2

    Rozpálíme v pánvi sezamový olej, přidáme mák a zakryjeme pokličkou. Smažíme, dokud semínka máku nezačnou pukat. Sundáme z ohně a necháme vychladnout.

  • 3

    Na plech vysypeme ořechy kešu, dáme pod středně zahřátý gril a pražíme do hněda. Necháme vychladnout.

  • 4

    Do oleje s mákem přidáme ocet a zálivkou přelijeme směs zeleniny. Přidáme vychladlé oříšky kešu a promícháme.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu