Salát zelený
Suroviny
- 25 g Pistácie
 - 25 g Roketa
 - 25 g Mangold
 - 50 g Olivy zelené
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 0.1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 73 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 227 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 134.4 mg
 - Vláknina 2992.5 mg
 - Vitamín A 2992.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vyloupeme pistácie a nasekáme nahrubo.
 - 
                                2
Olivový olej (2 lžíce) rozpálíme ve woku, přidáme rozetřený česnek, rozmarýn a smažíme 2 minuty, přidáme krajíčky chleba a po obou stranách smažíme dozlatova. Vyndáme z pánve a osušíme.
 - 
                                3
Zbylý olivový olej smícháme s červeným vinným octem, cukrem a hořčicí. Máme zálivku.
 - 
                                4
Topinku dáme na talíř, obložíme červeným mangoldem, roketou a posypeme olivami. Zálivkou pokapeme listy salátu, posypeme pistáciemi a ihned podáváme.