Tvarohový koláč s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Jahody zahradní
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 40 g Strouhanka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 30 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 150 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 700 g Tvaroh měkký
  • 30 g Rozinky tmavé
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Likér mandlový - Amaretto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 273.4 mg
  • Vláknina 2556.5 mg
  • Vitamín A 2556.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vysypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme na kostky nakrájené máslo, přisypeme moučkový cukr, rukou vypracujeme husté těsto, které přeložíme na moukou vysypaný vál, těsto rozválíme na plát o velikostí pečící formy a rozložíme ho na máslem vymaštěnou a strouhankou vysypanou pečící formu. Na těsto vylijeme náplň, ze zbylého těsta pomocí dlaní utvoříme tenké válečky, ze kterých uděláme na náplní mřížky. Takto připravený koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme nejméně 40 minut.

  • 2

    Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme dobře vychladnout. Jahody očistíme, omyjeme, nakrájíme po délce na třetinky a naaranžujeme do mřížek na upečeném koláči.

  • 3

    Náplň: rozinky namočíme do likéru, přilijeme také vymačkanou šťávu z 1 ks pomeranče a necháme stranou. Tvaroh dáme do misky, přidáme cukr s vanilkovým cukrem a dobře promícháme. Vezmeme namočené rozinky, vysypeme do nich pudinkový prášek, rozšleháme, vylijeme do připraveného tvarohu a vše ještě dobře promícháme.

Komentáře k receptu