Sedmihradský tokáň

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 60 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Majoránka
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Paprika zelená
  • 20 g Majoránka čerstvá
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 655 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 55.1 mg
  • Draslík 281.7 mg
  • Vláknina 3414.7 mg
  • Vitamín A 3414.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Na tuku potom osmažíme cibuli a česnek nakrájené nadrobno, trochu podlijeme vínem, přidáme protlak a koření. Krátce povaříme a přidáme hovězí maso nakrájené na nudličky. Opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a zakryté dusíme 30 minut. Když je maso skoro hotové, přidáme nakrájenou papriku a rajčata a dodusíme doměkka. Přilijeme zbytek vína, osolíme a povaříme odkryté, aby se tekutina zredukovala a šťáva zhoustla. Podáváme ozdobené snítkou čerstvé majoránky.

Komentáře k receptu