Marinované kuře na rožni

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 216.8 mg
  • Draslík 597 mg
  • Vláknina 1956.8 mg
  • Vitamín A 1956.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, stáhneme z kůže a propícháme vidličkou. Smícháme všechny ostatní ingredience (z citronu vymačkáme šťávu) a vzniklou pastou potřeme důkladně maso zevnitř i zvenku. Položíme na talíř a necháme do druhého dne marinovat v lednici.

  • 2

    Poté kuře grilujeme doměkka a dozlatova, mezitím potíráme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu