Kapr nadívaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 708 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1279 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 408.7 mg
 - Draslík 1346.2 mg
 - Vláknina 6075 mg
 - Vitamín A 6075 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra očistíme od šupin, vyvrhneme, omyjeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, strouhanku namočíme v mléce, játra pokrájíme najemno.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme 20 gramů másla, přisypeme cibuli, houby a krátce orestujeme, přidáme játra, promícháme, stáhneme z plotny, přidáme namočenou strouhanku, sůl, pepř, žloutky, sardelovou pastu, vše spolu důkladně promícháme a směsí naplníme břicho kapra. Otvor zpevníme párátky, vložíme do pekáče, přidáme máslo a vložíme do trouby. Pečeme přibližně 40 minut, občas poléváme vlastní šťávou.
 - 
                                3
Kapra naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší.