Nadívaný kapr
Suroviny
- 100 g Rýže loupaná
 - 1500 g Kapr obecný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 382 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 247.5 mg
 - Draslík 1355.3 mg
 - Vláknina 3350.2 mg
 - Vitamín A 3350.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného kapra omyjeme a osolíme.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nadrobno rozsekáme a osmahneme na oleji. Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme, přidáme k cibuli. Chvíli společně opražíme, potom přidáme nasekanou petrželku, pepř, mletou papriku a citronovou šťávu, vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Připravenou nádivkou naplníme kapra a zašijeme. Rybu poté obalíme v mouce, vložíme do pekáče na horký olej a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                4
Podáváme s dílky citronu a se salátem.