Kořeněné kuře krále Prithvírádže
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
 - 1200 g Kuře
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Kardamom
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Šafrán
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 špetka Sůl
 - 6 stroužek Česnek
 - 1 hrnek Mléko plnotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 184 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 206.7 mg
 - Draslík 433.7 mg
 - Vláknina 810.1 mg
 - Vitamín A 810.1 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 461.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře očistíme, naporcujeme a stáhneme kůži. Česnek rozetřeme a smícháme se solí a vším kořením, kromě šafránu. Touto směsí důkladně potřeme maso ze všech stran.
 - 
                                2
Vložíme do rozpáleného másla, mírně podlijeme a necháme dusit doměkka. Šafrán rozmícháme v mléce a kuře jím na závěr přelijeme. Poté dusíme do zhoustnutí šťávy.