Kořeněné kuřecí steaky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mandle plátky
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 587.8 mg
  • Vláknina 348.5 mg
  • Vitamín A 348.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí prsa nakrájíme na 4 silnější plátky, osolíme, opepříme a protkneme oloupanými stroužky česneku. Maso opečeme na pánvi na oleji a vyjmeme.

  • 2

    Do výpeku přidáme máslo, mouku, kari a chilli koření a vše krátce osmahneme. Přilijeme bílé víno a chvíli povaříme. Nakonec šťávu podle chuti osolíme a procedíme na maso.

  • 3

    Steaky upravíme na talíře a ozdobíme na tuku osmahnutými plátky mandlí.

Komentáře k receptu