Džem rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 102 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 62.2 mg
 - Vláknina 756.7 mg
 - Vitamín A 756.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr dáme do mírně teplé trouby nahřát.
 - 
                                2
Citróny omyjeme, vymačkáme z nich šťávu a kůru nasekáme na jemno.
 - 
                                3
Rajská jablíčka spaříme vařící vodou a oloupeme. Nahrubo je nasekáme, vložíme do varné nádoby, přidáme citrónovou šťávu a najemno nakrájenou kůru a za mírné teploty vaříme, až směs změkne.
 - 
                                4
Přisypeme zahřátý cukr a mícháme tak dlouho, dokud se zcela nerozpustí.
 - 
                                5
Zvýšíme příkon tepla, směs přivedeme do varu a vaříme asi 30 minut, dokud džem nezhoustne (doba varu může být i delší, je odvislá od množství vody v rajčatech obsažené).
 - 
                                6
Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.