Fazolový salát s opečenou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Máta
  • 700 g Fazole bílé sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř bílý celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 774.6 mg
  • Vláknina 17443.5 mg
  • Vitamín A 17443.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, cuketu, fenykl, česnek, cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, naskládáme na plech. Papriky nakrájíme na proužky, přiložíme na plech, polijeme olejem, osolíme a opepříme, plech vložíme do horké trouby a pečeme 30 minut. Vytáhneme plech, přidáme scezené fazole, na kousky natrhanou mátu, vše posypeme oreganem a vrátíme do trouby dopéct na 20 minut.

  • 2

    Zapečený salát porcujeme na talíře.

Komentáře k receptu