Fazolový salát s čabajkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Klobása - Čabajka
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 20 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 dl Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 1 kg Fazolky mražené
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 365.4 mg
  • Vláknina 10050.3 mg
  • Vitamín A 10050.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásu nakrájíme na kolečka a na pánvi za stálého obracení opečeme, aby změkla, asi tak 5 minut, a dáme stranou.

  • 2

    Zelené fazolky opláchneme a ve vroucí vodě povaříme přibližně 5 minut doměkka. Scedíme, opět opláchneme pod tekoucí studenou vodou, nakrájíme na půlky a dáme do salátové mísy, kam přidáme vychladlou klobásu, drobně nakrájenou cibuli, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, olej, vymačkanou šťávu z 1 ks citrónu, dobře promícháme a podle vlastní chutě přidáme ocet, sůl a pepř. Ještě jednou zamícháme a porcujeme na talíře anebo do salátových menších misek.

Komentáře k receptu