Dakkhinská omeleta se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Špenát mražený
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Omáčka tatarská
  • 6 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 764.2 mg
  • Draslík 235.1 mg
  • Vláknina 79.5 mg
  • Vitamín A 79.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 146.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme, žloutky rozšleháme se svařeným mlékem, solí a pepřem. Z bílků a tatarky ušleháme tuhý sníh a vmícháme ke žloutkům.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo s olejem, vlijeme vaječnou směs, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 10 minut. v

  • 3

    Hotovou omeletu přemístíme na talíř, na polovinu navrstvíme dušený špenát a zakryjeme druhou polovinou. Nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu