Francouzská omáčka se žampiony
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
 - 80 g Žampiony čerstvé
 - 75 g Máslo bylinkové
 - 300 ml Vývar zeleninový
 - 100 ml Víno portské
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Estragon
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 416 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 5.9 mg
 - Draslík 385.1 mg
 - Vláknina 6737.5 mg
 - Vitamín A 6737.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
V kastrůlku rozpustíme máslo a jarní cibulku se žampiony na něm orestujeme. Přidáme tymián, bobkový list, zalijeme zeleninovým vývarem, portským vínem a 5 minut povaříme. Potom omáčku přecedíme a vrátíme do kastrůlku.
 - 
                                3
Omáčku opět zahřejeme, přidáme bylinkové máslo, najemno nasekanou pažitku a estragon, osolíme, opepříme a můžeme servírovat.