Bešamelová francouzská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 43 mg
  • Draslík 69.9 mg
  • Vláknina 2964.2 mg
  • Vitamín A 2964.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1567.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme vroucím mlékem, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, pokrájenou cibuli, hřebíček, posekanou petrželku, bobkový list a tymián. Za občasného míchání vaříme 30 minut.

  • 2

    Hotovou omáčku scedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní lžíci másla.

Komentáře k receptu