Myslivecká omáčka s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 100 g Houby čerstvé
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 ml Víno portské
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • 1 polévková lžíce Brandy
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 497.2 mg
  • Vláknina 4921.8 mg
  • Vitamín A 4921.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata z konzervy překrájíme na menší kousky.

  • 2

    V kastrůlku rozpustíme 10 g másla, přidáme jarní cibulku, houby a 5 minut restujeme. Přilijeme portské víno, brandy, ocet a povaříme dalších 5 minut. Potom přilijeme hovězí vývar, kousky rajčat, rajčatový protlak a na mírném ohni povaříme ještě 15 minut.

  • 3

    Předtím, než kastrůlek sejmeme ze sporáku, přimícháme do omáčky zbytek másla, najemno nasekanou pažitku, estragon, osolíme, a opepříme. Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu