Myslivecká polská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 100 g Klobása Dunajská
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Okurky nakládané
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Houby čerstvé
  • 2 g Jalovec
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 g Hořčice
  • 5 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1349 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 199.2 mg
  • Vláknina 2210 mg
  • Vitamín A 2210 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé houby nakrájíme a orestujeme na rozpáleném másle.

  • 2

    V rendlíku usmažíme na rozpáleném másle cibuli nadrobno, postupně přidáme mouku, až vznikne světlá cibulová jíška. Tu přidáme na pánev k houbám, zalijeme vývarem a 5 minut povaříme. Přidáme nakrájené okurky a klobásu, osolíme, okořeníme a 15 minut povaříme na mírném ohni. Po odstavení vmícháme hořčici a můžeme podávat.

Komentáře k receptu