Plněná roštěná
Suroviny
- 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 100 g Rajčata
 - 100 g Rýže loupaná
 - 10 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 3 g Majoránka
 - 100 g Houby čerstvé
 - 10 g Paprika mletá sladká
 - 100 g Paprika zelená
 - 20 g Mouka pšeničná hladká
 - 30 g Sádlo vepřové škvařené
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce křepelčí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 994 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 160.7 mg
 - Draslík 375.4 mg
 - Vláknina 8442 mg
 - Vitamín A 8442 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na oleji osmažíme nakrájené houby, přidáme koření a rýži, krátce orestujeme. Zalijeme dostatečným množstvím vody(3x objem rýže) a zakryté dusíme, až je rýže měkká. Necháme vychladnout.
 - 
                                2
Roštěnky nařízneme na okrajích, naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme připravenou směsí, do které jsme ještě vmíchali vejce. Svineme, sepneme jehlou nebo jinak upevníme a vložíme na cibulový základ, který jsme si připravili osmažením nakrájené cibule na sádle. Podlijeme vodou a zakryté dusíme pozvolna a podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, přihodíme na kousky nakrájenou papriku a rajče, osolíme a ještě chvilku podusíme. Nakonec šťávu zahustíme moukou, rozmíchanou v troše vody a asi 5 minut povaříme.