Selská tykvová polévka s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 125 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 700 g Tykev
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1142 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 2415 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 724.3 mg
  • Vláknina 6928.8 mg
  • Vitamín A 6928.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a tykev oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme na rozpáleném oleji při nízké teplotě asi 5min doměkka. Přidáme tykev, brambory, zalijeme kuřecím vývarem, zakryjeme pokličkou a asi 10min povaříme, až zelenina změkne.

  • 3

    Poté vložíme těstoviny a vaříme ještě cca 5min. Ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu