Kuřecí stehna na víně a na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 120 g Rajčata
  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 800 g Kuřecí stehna
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 5.5 ml Olej rostlinný
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1298 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 199 mg
  • Draslík 688 mg
  • Vláknina 4747.5 mg
  • Vitamín A 4747.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej a obalená stehna na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Vyndáme z hrnce, zmírníme žár, do oleje přisypeme cibuli, česnek, orestujeme, zasypeme paprikou, necháme rozpustit v tuku, zalijeme vývarem a trochu povaříme. Vrátíme do hrnce stehna, přilijeme víno, přidáme rajčata, osolíme, opeříme a podusíme aspoň 20 minut.

  • 3

    Stehna rozdělíme na talíře, doplníme vařenými těstovinami a přelijeme vinnou omáčkou.

Komentáře k receptu