Kuřecí stehna na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Šunka dušená
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 šálek Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 580 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 181.3 mg
  • Draslík 422.7 mg
  • Vláknina 4864.2 mg
  • Vitamín A 4864.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá stehna částečně vykostíme a mírně naklepeme. Potřeme je citronovou šťávou, osolíme a posypeme nasekanou bazalkou (nebo tymiánem).

  • 2

    Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, podusíme na másle v zapékací míse a přidáme připravená kuřecí stehna. Podlijeme bílým vínem a trochou vývaru. Na každé stehno položíme trochu jemně pokrájené šunky, smíchané se strouhankou a nasekanou petrželkou, poklademe vločkami másla.

  • 3

    Pokrm upečeme ve středně vyhřáté troubě do měkka a ihned podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu