Smažené vaječné krupky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 19.4 mg
  • Vláknina 1890 mg
  • Vitamín A 1890 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál vsypeme hladkou mouku, přidáme vejce a vypracujeme tuhé těsto.

  • 2

    Těsto nahrubo nastrouháme, rozložíme na čistou utěrku a necháme úplně proschnout.

  • 3

    Na pánvi na rozpáleném másle smažíme usušenou vaječnou strouhanku dozlatova.

  • 4

    Používáme jako zavářku do masových vývarů nebo do zeleninových polévek.

Komentáře k receptu