Telecí řízky smažené ve vaječném těstě (pařížské)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 3 polévková lžíce Hrášek
  • 3 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 171 mg
  • Draslík 71.6 mg
  • Vláknina 1258.5 mg
  • Vitamín A 1258.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce.

  • 2

    V misce rozšleháme vejce do pěny, přisypeme mouku, zašleháme, osolíme a přidáme 2 - 3 lžíce sodovky anebo piva. Těsto by mělo být husté jako na kapání. Na závěr do těsta přimícháme na hrubo nasekaný hrášek.

  • 3

    Připravené řízky namočíme v připraveném těstě a hned je vkládáme na rozehřátý tuk. Pánví pohybujeme tak, aby se tuk přeléval přes řízky. Získají tím kyprost.

  • 4

    Řízky osmažíme ze obou stran a dáme je odkapat na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

Komentáře k receptu