Kachna pečená s hrachem a kroupami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 900 g Kachna mražená
  • 180 g Okurky nakládané
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 4 g Kmín celý
  • 3 g Majoránka
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 25 g Husí sádlo
  • 300 g Hrách
  • 300 g Kroupy malé
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1030 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 1335 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 4.2 mg
  • Draslík 117.9 mg
  • Vláknina 13629.7 mg
  • Vitamín A 13629.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočený hrách uvaříme doměkka a scedíme. Kroupy propláchneme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut.

  • 2

    Rozmraženou kachnu naporcujeme, osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáčku a za občasného podlévání pečeme dozlatova.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, orestujeme, přidáme hrách, kroupy, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, majoránku, husí sádlo a chvíli podusíme. Upečené porce kachny v pekáči obložíme směsí hrachu a krup, pokapeme trochou vody a dáme zapéct. Zapékáme 15 minut.

  • 4

    Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.

Komentáře k receptu