Kuřecí křidýlka lepkavá

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Kuřecí křídla
  • 425 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Fenyklová semínka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Sirup cukerný
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 360.1 mg
  • Vláknina 1462.9 mg
  • Vitamín A 1462.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozehřejeme ve woku, vložíme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek, 10 minut smažíme.

  • 2

    Přidáme rajčatový protlak, fenykl, hořčici, vinný ocet, cukr, skořici, vločky chilli, sirup, oregano a tymián. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu. Necháme 15 minut vařit.

  • 3

    Kuřecí křidýlka dáme do větší nádoby a zalijeme omáčkou. Necháme 3 hodiny marinovat, občas křídla v marinádě otočíme.

  • 4

    Poté křidýlka přendáme na pečicí plech a v předehřáté troubě pečeme 10 minut při teplotě 220 stupňů. Poté snížíme teplotu na 190 stupňů a pečeme dalších 10 minut. Kuře stále podléváme šťávou.

Komentáře k receptu