Kávová domácí zmrzlina se sušenkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Sušenky cantuccini
  • 10 ml Káva Espresso
  • 250 ml Smetana ke šlehání 30%
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Likér Kahlua
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 191.1 mg
  • Draslík 52.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nad horkou lázní vyšleháme žloutky s cukrem. Přilijeme ušlehanou smetanu s vanilkou, vychladlou silnou kávu (espresso), likér a tuhý sníh z bílků. Vše dobře promícháme a na 3 hodiny vložíme do mrazáku, v průběhu tuhnutí směs občas promícháme.

  • 2

    Na dno skleničky tvarujeme kopečky zmrzliny, prokládané italskými mandlovými sušenkami cantuccini; sušenky jsou ve skutečnosti suchary, které můžeme upéct do zásoby i doma. Nakonec můžeme pokapat kávovým likérem, např. Kahlúa.

Komentáře k receptu