Vanilková zmrzlina s rebarborovou omáčkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Cukr moučkový
  • 120 g Zmrzlina vanilková
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 0.5 kg Reveň (Rebarbora)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 26.4 mg
  • Draslík 840.9 mg
  • Vláknina 9840 mg
  • Vitamín A 9840 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rebarboru důkladně omyjeme studenou vodu, z neloupané odřízneme tuhé konce a ostatní nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Do nízkého hrnce s horkou vodou vmícháme vanilkový a moučkový cukr, přidáme nakrájenou rebarboru a za stálého míchání vodu přivedeme k varu. Hrnec částečně přikryjeme poklicí a rebarboru vaříme 3 minuty, pak poklici sundáme a necháme další 3 minuty vařit odkryté. V hrnci by měl být růžový sirup a rebarbora měkká tak, že drží tvar, ale již se téměř rozpadá.

  • 3

    Hotovou omáčku přecedíme do džbánu nebo mísy, mírně vychladlou jí poléváme vanilkovou zmrzlinu v pohárech a podáváme.

Komentáře k receptu